Als u bootkaartjes wil reserveren voor de tocht van Mersing naar Tioman, dan kunt u op deze pagina terecht voor alle informatie over zowel het het boeken van kaartjes en het ophalen van uw kaartjes in het Mersing Harbour Centre gebouw
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Time Mersing Harbour Centre:
 

Tioman Ferry TicketsHome > Mersing Harbour Centre > Tioman Ferry Tickets

Tioman Ferry Tickets

Tioman Ferry Tickets

Pulau Tioman is inmiddels vooral bekend door de idyllische omgeving, de paradijselijke stranden en de kwaliteit van de diverse topresorts die het tropeneilandje rijk is. Met name gedurende de afgelopen 10 jaar heeft dit Maleise vakantieoord grote faam verkregen, zowel in de regio als ver over de grens.

Wat Tioman vooral zo geliefd maakt, afgezien uiteraard van de blauwe zee en de natuurschoon, is de afstand naar het vasteland van Malaysia, zo'n 50 kilometer. Als gevolg hiervan zijn de rust en de stilte in Tioman te vergelijken met de afgelegen ligging van andere beroemde vakantiebestemmingen als Fiji, Malediven en Mauritius. Op al deze heerlijke locaties is niet alleen de ontspanning compleet, maar voel je ook de immer aanwezige exotische mystiek. Je waant je er bijna op Fantasy Island, uit de gelijknamige tv-serie van weleer.

Maar, ondanks de behoorlijke afstand, is Tioman goed te bereiken. De bootmaatschappij die de vaart regelt tussen Mersing en Tioman heeft immers al een aantal decennia ervaring en is bovendien inmiddels geheel voorzien van een modern digitaal/online boekingsysteem. Overigens, heeft u wat meer budget over voor uw Tiomanvakantie, dan is het goed om te weten dat er ook een vliegtuig gaat naar het eiland.

Van Singapore naar Tioman
Alhoewel de werkelijke afstand tussen Singapore en Tioman slechts zo'n 150 kilometer beslaat, vereist de tocht desalniettemin enige planning. De reden hiervoor is de grensbewaking/paspoortcontroleprocedure te Woodlands, het immigratiecomplex waar ook de douane is gevestigd. Timing is van belang hier, want deze locatie kan een bottleneck vormen tussen de twee landen. De beste tijd om in Woodlands aan te komen is tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags. Weekenden kun je het beste vermijden, alsmede de vroege ochtenduren.

Ben je eenmaal over de grens, dan is de rit naar Mersing goed te doen, zij het dat de wegen niet altijd ideaal zijn als gevolg van de regenval tijdens de moessonmaanden, december en januari.

Het goede nieuws is dat er nogal wat opties zijn als het gaat om de rit van Woodlands naar Mersing. De voordeligste hiervan is de bus vanaf het Centraal Station van Larkin, net over de grens van Singapore, in de Maleise deelstaat Johor. Let wel, niet alles staat in het Engels, dus het is niet altijd even makkelijk om precies te weten waar je moet zijn. De bustarieven naar Mersing vanaf Larkin liggen laag, rondom 30 Ringgit, maar het vergt wellicht enig uitpluizen. De busrit naar Mersing duurt zo'n 2 tot 3 uur, afhankelijk van de route en de hoeveelheid (vracht)verkeer op de weg.

Taxi
Kun je een beetje afdingen, dan kan de taxi maar Mersing een ideale optie zijn. Je kunt de taxi vanaf City Square nemen, het aan Woodlands grenzende winkelcentrum. De taxi's staan in de rij bij het taxi standpunt, met de lopende trap naar beneden. De taxi kost vanaf 300 Ringgit, maar kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het formaat van het voertuig, tijdstip van de dag, aantal passagiers en hoeveelheid baggage. Klik hier voor alle details over de taxi naar Mersing.

Van Kuala Lumpur naar Tioman
Vetrekt u vanaf Kuala Lumpur naar Mersing, dan zal het u goed doen om te horen dat er een een moderne busverbinding is tussen deze twee locaties. Zoals u kunt zien aan de boekingmodule hieronder zijn er diverse opties, incluis de nachtbus. Wellicht niet zo comfortable als een hotelkamer, maar je krijgt er wel meer tijd op Tioman voor terug, dus de moeite waard voor sommige reizigers.

Bent u daarentegen juist wel meer gewend aan wat comfort en gemak, dan kan voor u een taxi de oplossing zijn.

Houdt u er wel rekening mee dat Malaysia vrij groot is en dat de autoreis tot zo'n 5 uur kan duren. Wel is het een fraai land, met genoeg zienswaardigheden, ook langs de weg. Het is overigens altijd een goed idee om om de twee uur eventjes te stoppen voor een heerlijke typisch Maleise maaltijd, snack, of een drankje.

N.B. In verband van de variabele vertrektijden van de Mersing ferry naar Tioman is het absoluut aan te bevelen is om tijdig vanuit uw vertrekpunt weg te rijden. Uw kans om de door u geboekte ferry te halen is dan automatisch groter, wat vanzelf veel minder stress beteken. Als het gaat om de ferry naar Tioman, hoe ruimer u zit in de tijd, hoe beter.

Reserver uw touringcar/bus naar Mersing:


Enjoy up to 20% discount when you book online

     Reserver uw veerboot naar Tioman Eiland:

 
Vanaf Mersing:
Mersing 2024
Volgende maand

     Vanaf Mersing, May - Jun
     Vanaf Tanjung Gemok, Apr - May - Jun
     [Tanjung Gemok = Teluk Gading]

Ga je naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik hier.

Pro Tip: Weet je niet waar je van boord moet? Geen probleem, want het maakt niet uit welke steiger je kiest bij het boeken, want de ferry stopt doorgaans, zij het met af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman.


Ferrykaartjes naar Tioman zijn verkrijgbaar in Mersing Harbour Centre. Echter, er is niet altijd beschikbaarheid op de ferry voor zogeheten walk-in reizigers, temeer gezien de dagelijks wijzigende vertrektijden van de Tioman ferry. Met deze variabele tijden in gedachten is het beter om uw ferrykaartjes ruim vooraf aan te schaffen, d.w.z. online. Dit is vooral het geval tijdens het weekend, de schoolvakanties en alle nationale feestdagen, alsmede sowieso vanaf het juni t/m augustus piekseizoen.

TIP: Kies één van de aanbevolen ticketaanbieders. Biedt de ticketingaanbieder ferryschema updates m.b.v. Twitter, dan des te beter. Zeker door de soms wat veranderlijke vertrektijden tussen Mersing en Tioman kan een Twitter update het verschil betekenen tussen net je boot halen en deze net missen.

Ferry Haltes
Voordat u op de boot naar Tioman stapt, is het aan te raden om de naam te weten van de pier of dorpje waar u moet zijn. Er zijn immers 5 verschillende dorpjes (kampongs) waar de ferry stopt. Kortom, weten in welk dorpje uw hotel is gevestigd is van groot belang. De naam van elk dorpje wordt vooraf aangekondigd door de bemanning, soms via electronisch omroepsysteem, soms gewoon door het hardop te roepen.

Dit is de normale volgorde van de ferry stops als u van Mersing naar Tioman vaart:
1. Kampong Genting
2. Kampong Paya
3. Kampong Tekek (Hier uitstappen voor Tekek en Juara*)
4. Kampong Air Batang (Staat ook bekend als "ABC")
x. Panuba Jetty (Alleen wanneer er passagiers zijn met bestemming Panuba)
5. Kampong Salang
De ferry volgorde voor Tioman

Voor de terugreis naar Mersing is bovenstaande volgorde precies omgekeerd. Maar u kunt natuurlijk altijd aan de bemanning vragen waar u moet uitstappen als u het niet zeker weet.

Overigens, gaat u naar Kampong Mukut of naar Kampong Nipah, dan doet u er goed aan om voorafgaand aan het vertrek van de ferry vanaf Mersing de bemanning hierover te informeren. Men zal u dan het voor u toepasselijke advies melden. Deze kampongs vallen niet onder de gebruikelijke ferry route, omdat de pier van deze dorpjes niet bestand is tegen een boot van het formaat van de Tioman ferry.

Tenslotte, zowel de ferry van Mersing naar Tioman als de ferry van Tioman naar Mersing vertrekken soms later (en soms juist vroeger) dan op het schema staat aangegeven. Dit is doorgaans het gevolg van het weer op de waterstand in Mersing. Het is daarom een goed idee om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ferrytijden, bijvoorbeeld m.b.v. de Twitter updates van de betere ferryticketaanbieders. Ook dan is er geen garantie uiteraard, maar de kans is dan wel groter dat u niet uw ferry mist.

Een fijne reis en een fijne Tiomanvakantie!

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over de boot naar Tioman? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!