Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Lees onze tips en suggesties voor een vlotte vaart naar uw vakantiebestemming en een zorgeloze vakantie van begin tot eind
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Tips & SuggestiesHome > Tips & Suggesties

Tips & Suggesties

Tips & Suggesties

TIP 1. Weet u niet zeker of u vanuit Mersing of Tanjung Gemok naar Tioman moet vertrekken? Dan is het goed om het volgende te weten. Mersing ligt dichter bij Singapore, terwijl Tanjung Gemok dichter bij Kuala Lumpur ligt. Hoewel Mersing voor de meeste reizigers de favoriete ferryterminal is en de haven hier doorgaans meer vertrekken per dag biedt dan die van Tanjung Gemok, zijn de vertrektijden van Mersing over het algemeen dynamisch vanwege de relatief ondiepe delta van de Mersing rivier. De veerboottijden van Tanjung Gemok liggen meer vast.

Hou er echter rekening mee dat Mersing veel betere faciliteiten biedt dan Tanjung Gemok. Dit is zeker het geval sinds de opening van Mersing Harbor Centre.

TIP 2. Boek uw hotel of resort op Agoda of Booking.com. Deze online boekingsplatforms bieden doorgaans lagere kamerprijzen en hebben ook af en toe geweldige aanbiedingen en promo's.

TIP 3. Parkeren op de aangewezen parkeerplaats tegenover Mersing Harbour Centre kost RM 15 - 18 per dag. De parkeerplaats is omheind en wordt o.h.a. veilig geacht, maar is tijdens weekenden en op feestdagen meestal vol, want eigendom van Pulau Rawa. Er zijn echter nog andere parkeeropties die u kunt proberen. Kijk hier voor meer details.

TIP 4. De enige vaccinatievereisten voor West-Maleisië zijn gele koorts. En dit geldt alleen voor besmette gebieden. Cholera, pokken en malaria komen in dit deel van de wereld nog maar zelden voor. Dat gezegd hebbende, als je van plan bent in afgelegen gebieden te gaan jungle-hiken, neem dan voor alle zekerheid malariapillen van thuis mee, aangezien malaria heel af en toe in dergelijke geisoleerde oorden op kan laaien. Als u bent vergeten uw malariapillen mee te nemen, kunt u proberen deze hier op de kop te tikken.

TIP 5. Er zijn een paar goede eetstalletjes in Mersing Harbour Centre. Zorg ervoor dat u een aantal van de aangeboden gerechten probeert, want ze zijn echt de moeite waard. Tioman souvenirs in alle vormen, typen en maten kunnen worden gekocht bij de winkels en kiosken van het Mersing Harbour Centre. Trouwens als je toch al in Mersing Harbour Centre bent, waarom niet van een heerlijke massage genieten? Een uurtje reflexology is een uitstekende manier om je vermoeide spieren eens lekker te verwennen na de busrit naar Mersing.

TIP 6. Tioman staat bekend om zijn fantastische duiklocaties. Altijd al je duikvergunning willen halen? Of, als je al een duikvergunning hebt, maar je wilt meer weten over duiken in Tioman, ga dan naar Counter 19 in Mersing Harbour Centre. Ze kunnen u alles vertellen wat er te weten valt over duiken in Tioman.

TIP 7. Kunt u niet wachten om Tioman te ervaren in afwachting van vertrek van uw veerboot? ga langs bij I Love Tioman van Mersing Harbor Centre. Ze hebben allerlei reisaccessoires te koop die heel goed van pas kunnen komen op het eiland.

TIP 8. Voordat u naar Tioman vertrekt, wordt u gevraagd om 30 Ringgit Island Conservation taks te betalen. De geïnde vergoeding gaat naar het behoud van het zee- en landmilieu van Tioman, d.w.z. de zee- en landflora en -fauna van het eiland. U ontvangt een ontvangstbewijs na betaling van de vergoeding.

TIP 9. Ja, er bevindt zich een geldautomaat in Mersing Harbour Centre. Je vindt hem in een vestibule aan de linkerkant van het gebouw als je binnenkomt via de hoofdingang. Daarnaast zijn er ook enkele geldautomaten in de stad Mersing te vinden, op ongeveer 5 minuten lopen.

TIP 10. Lokale gesprekken zijn her en der mogelijk vanaf openbare telefoons met munten of prepaidkaarten. Internationale oproepen kunnen worden gedaan vanaf openbare telefoons met kaarttelefoonfaciliteiten of bij elk Telekom-kantoor of internetcafé met Skype. Het is echter een stuk eenvoudiger om gewoon een prepaid simkaart te kopen, bijvoorbeeld hier of wanneer u zich in Tioman bevindt. Pre-paid simkaarten zijn redelijk betaalbaar, zowel voor bellen als voor internet. Hou er echter wel rekening mee dat Tioman vrij ver uit de kust ligt, wat een matige belkwaliteit tot gevolg kan hebben. Ook de dichte jungle op het eiland zorgt ook af en toe voor een gebrekkige dekking.

TIP 11. Als je in Maleisië met een huurauto gaat rijden, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden. En hou er rekening mee dat het raadzaam is om de snelheidslimiet in acht te nemen: 50 km /pper uur in de stad of woonwijken en 80 km tot 110 km per uur op de snelwegen.

TIP 12. Neem een extra t-shirt of hoodie mee op de veerboot, want soms staat de airco vrij hoog, met een behoorlijk frisse cabine tot gevolg. Heb je slechts zomerkleding meegenomen? Trendy kleding is hier verkrijgbaar.

TIP 13. Lokale gerechten zijn vaak best pittig. Als u hier niet zo goed tegen kunt, laat het personeel het even weten. Ze bereiden uw gerecht dan met minder chili.

TIP 14. Weet u niet zeker bij welke kampong of steiger u van boord moet gaan? Dit is de gebruikelijke volgorde van de verschillende veerboothaltes:

1. Genting
2. Paya (verwar "Paya" niet met "Berjaya")
3. Tekek
4. Air Batang (ook bekend als "ABC")
X. Panuba (alleen als veerbootpassagiers daar geboekt zijn)
5. Salang

Keer de volgorde gewoon om op de terugweg naar Mersing of Tanjung Gemok. Houd er rekening mee dat tijdens de moesson de route van de veerboot mogelijk moet worden aangepast. Vraag het cabinepersoneel van de veerboot als u niet zeker weet waar u van boord moet gaan.

TIP 15. Gaat u naar Kampong Mukut of Nipah, informeer dan vooraf de ferry bemanning, aangezien deze kampongs niet op de standaard bestemmingslijst staan.

TIP 16. Bezoekers van Maleisië dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument met een geldigheidsduur van minimaal zes maanden. De meeste bezoekers hebben geen visum nodig. Neem contact op met uw ambassade om er zeker van te zijn dat u geen problemen ondervindt.

TIP 17. Kraanwater is veilig om te drinken in Maleisië. Voor de zekerheid kun je het wellicht even koken voordat je het drinkt.

TIP 18. Afgezien van de moessonmaanden, november tot maart, en hooguit af en toe tijdens een bui de rest van het jaar, zijn de meeste overtochten van de veerboot meestal over een kalme zee. Als u echter de neiging heeft om snel zeeziek te worden, kunt u medicijnen tegen reisziekte proberen, zoals bijvoorbeeld Dramamine. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek van Mersing Harbor Centre.

Een alternatieve manier om dat misselijk gevoel in uw maag tegen te gaan, is door een pleistertje tegen reisziekte te gebruiken. Van deze pleistertjes word je doorgaans minder gauw slaperig dan met pilletjes. Een zuurtje in de mond werkt overigens ook voor sommige mensen. Ter info, de veerboot heeft plastic zakken beschikbaar voor zeeziekte.

TIP 19. Op zoek naar een voordelige manier om in Mersing te komen? Er zijn verschillende opties voor bussen en touringcars. U kunt uw tickets realtime boeken en uw busplaatsen worden onmiddellijk bevestigd.

TIP 20. Als je geen zin hebt in een warme maaltijd maar wel in een vers broodje, ga dan naar Mersing Harbour Centre's Sweet Bakery.

TIP 21. Geen zonnebrandcrème meegenomen? Of heeft u uw muggenspray thuis laten liggen? De Mini-Mart van Mersing Harbor Centre schiet te hulp.

TIP 22. Als u zich zorgen maakt dat u honger zult krijgen tijdens uw reis met de veerboot, dan is het goed te weten dat er meer dan genoeg keuze. Of verwen jezelf met de overheerlijke snacks van Eureka Snacks. Die gaan ook hier compleet viraal!

TIP 23. Boek uw veerboottickets zoveel mogelijk van tevoren, vooral als u reist tijdens weekenden, schoolvakanties of feestdagen. Elk jaar worden er nieuwe accommodaties aan Tioman toegevoegd, maar de veerdienst kan het moeilijk bijhouden vanwege de ondiepe riviermonding van de rivier de Mersing. Om te voorkomen dat u een dagje plezier in Tioman en uw hotelboeking misloopt, is het raadzaam om uw veerboot vroeg te boeken. Veerboottickets kunnen hier online worden geboekt:

 
  Vanaf Mersing - May 2024:
Mersing 2024
Volgende maand


     Vanaf Mersing, Jun
     Vanaf Tanjung Gemok, May - Jun
     [Tanjung Gemok = Teluk Gading]

Ga je naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik hier.

Pro Tip: Weet je niet waar je van boord moet? Geen probleem, want het maakt niet uit welke steiger je kiest bij het boeken, want de ferry stopt doorgaans, zij het met af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman.


TIP 24. Als u bij Mersing Harbour Centre bent aangekomen en u uw veerbootreis wilt boeken en uw veerboottickets zo snel mogelijk wilt ophalen, begeeft u zich dan naar Balie 21. Deze balie is ook de perfecte plek voor Tioman accommodatie-advies en allerlei andere nuttige informatie met betrekking tot Tioman.

TIP 25. Heeft u een tip of een suggestie? email ons.

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!