Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
De inwendige vakantieganger heeft in Tioman niks te vrezen, want alle dorpjes in Tioman hebben diverse eettentjes waar heerlijk "makan" wordt bereid, zowel traditionele Maleise gerechten (Tip: Seafood!) als de bekende westerse maaltijden
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Tioman Restaurants/GastronomieHome > Tioman > Tioman Restaurants

Tioman Restaurants en Eettentjes

Tioman Restaurants/Gastronomie

Hopelijk beleeft u een fantastische tijd in Tioman, met veel zon, zee en strand. Tioman staat niet voor niks bekend als één van de populairste fun-eilandjes in de tropen. Maar ook aan de inwendige vakantieganger wordt gedacht in Tioman.

Zo is er in Tioman heerlijk "makan" te krijgen, niet alleen in het hotel of pension waar u heeft geboekt, maar ook in de diverse eettentjes die de Tioman dorpjes rijk zijn.

Uiteraard is hygiëne van belang, zeker wanneer je je in een warm klimaat bevindt. Gelukkig is het niveau in Tioman dermate hoog dat incidenten, als het gaat om voedselvergifitiging, erg zeldzaam zijn.

Toch is het een goed idee om niet al te veel rauwe of semi-rauwe etenswaren te eten. Sushi en sashimi kunnen beter worden vermeden. Dit geldt doorgaans voor alle warme vakantieoorden. Het is beter om het bij eten te houden dat door en door gebakken is, ook wanneer je voor barbecue hebt gekozen. Liever geen roze vlees, voor alle zekerheid.

In de regel zijn bijna all soorten gerechten te verkrijgen in Tioman. Lokale specialiteiten zoals nasi goreng uiteraard, maar ook gewoon hamburgers, fish en chips, pizza en pasta staan vaak op het menu.

Bent u voornemens om ook de wat hetere traditionele gerechten te proberen, dan kunt u met de woorden "kurang pedas" vragen of het ook wat minder scherp kan. Men bereidt e.e.a. dan met wat minder rode pepers en andere hete specerijen.

Bent u liefhebber van zeebanket, dan kunt u in de meeste dorpjes uw hart ophalen, want in bijna elk kampong zijn wel een paar "seafood" restaurant te vinden. Deze varieren van eenvoudige familietoko's tot de wat meer uitgebreide restaurants, vaak met uitzicht op zee en met alchoholvergunning.

Hieronder treft u een lijst met de betere restaurants in Tioman:

(Heeft u liever eerst een aanbeveling voordat u besluit ergens te gaan eten, dan kunt u dat hier laten weten.)

Eet smakelijk!

Aqiss Bistro
Citra Anugerah
Pawana Restaurant @ Tunamaya
Restaurant Al Jannah
Restoran Delima
Sarang Seafood Village
Sea View Chinese Restaurant
Sri Nelayan Restaurant @ Berjaya
Tioman Cabana Bistro & Bar

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over de restaurants en/of eettentjes in Tioman? Verstuur hem hier...

  m   v


Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!