Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Los van het Mersing Harbour Centre complex, biedt Mersing, naast een aantal hotels en bed en breakfasts, ook diverse aantrekkelijke recreatiemogelijkheden
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

MersingHome > Mersing

Mersing

Mersing

Het kuststadje Mersing is gelegen in de Maleise provincie Johor, soms ook wel JB genoemd. Johor is de meest zuidelijke provincie, of deelstaat, van West-Maleisië en vormt de brug tussen Singapore en Tioman. Wil je naar Mersing/Tioman, dan kun je met de bus of taxi door JB en Johor reizen. Er was tot voor kort ook een vlucht naar Tioman, maar die service is niet meer operationeel, helaas.

Uiteraard kun je ook zelf naar Mersing rijden, dan wel een auto huren. Vanuit Singapore is dit een trip van zo'n 3-4 uur, afhankelijk van de drukte bij de grenscontrole. Kom je uit de richting van Kuala Lumpur, dan doe je er zo'n 4-5 uur over voor je in Mersing bent.

Hoe dan ook, zo goed als iedereen die naar Pulau Tioman wil, doet dat via Mersing. Vandaar dat Mersing doorgaans wordt beschouwd als de springplank naar Tioman, alsmede, overigens, naar de overige bounty eilandjes buiten deze kust.

Let er wel op dat de wegen in deze contreien, a.g.v. de jaarlijkse moesson, niet overal van beste kwaliteit zijn, dus het is aan te raden om tijdig te vertrekken, temeer omdat ook de Tioman ferry niet op vaste tijden vaart.

N.B. Vooraf boeken van de ferry wordt aanbevolen, d.w.z. online. Niet alleen heb je dan sowieso een ticket voor de gewenste overtocht, maar je bespaart ook een boel tijd bij het inchecken in het Mersing Harbour Centre gebouw, omdat je het inchecken zelf ook online kunt doen, d.w.z. zodra je je boeking online voltooid hebt.

Tot slot, heb je eerst een overnachting in Mersing voordat je de dag erop de vroege ferry pakt, dan kun je ongetwijfeld uit deze volledige Mersing hotel listing geschikt onderdak vinden. .

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over Mersing? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!