Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Op zoek naar informatie over het nemen van de ferry naar Tioman? Deze Mersing Harbour Centre portal biedt u alle benodige details voor een zorgeloze reis naar uw paradijsje in Tioman
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Ferry naar TiomanHome > Transport > Ferry naar Tioman

Ferry naar Tioman

Ferry naar Tioman

 
  Vanaf Mersing - May 2024:
Mersing 2024
Volgende maand


     Vanaf Mersing, Jun
     Vanaf Tanjung Gemok, May - Jun
     [Tanjung Gemok = Teluk Gading]

Ga je naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik hier.

Pro Tip: Weet je niet waar je van boord moet? Geen probleem, want het maakt niet uit welke steiger je kiest bij het boeken, want de ferry stopt doorgaans, zij het met af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman.


Gaat u met de ferry naar Tioman? Dan is het goed om weet te nemen van het feit dat de procedures voor ticketing en de ferry check-in enige tijd geleden zijn aangepast.

Voorheen was het zo dat vooraf geboekte tickets bij de diverse ferry ticket balie's opgehaald konden worden, d.w.z. het oude gebouw tegenover de ferry terminal in Mersing. Echter, met de komst van het nieuwe Mersing Harbour Centre complex dienen vooraf gereserveerde ferry tickets opgehaald worden aan de toegewezen ferry ticket balie's in het Mersing Harbour Centre complex.

Zodra de boeking is geverifieerd en alle ferry tickets zijn opgehaald bij de Bluewater Express balie bent u klaar voor de check-in van de ferry reis. (Heeft u uw tickets bij Cata geboekt, dan dient u deze bij de Cata balie op te halen.) Ter informatie, u dient uw paspoortgegevens te overhandigen aan Bluewater Express, zodat de passagierlijst compleet is. Een dergelijk zogeheten passenger manifest is een wettelijke verplichting in Maleisië bij het verlaten van het vasteland.

Overigens is het aan te bevelen dat u uw check-in online verricht, aangezien wachttijden in Mersing Harbour Centre hierdoor afnemen. Mocht u toch aan de balie willen in-checken, houdt u dan s.vp. alle desbetreffende paspoorten bij de hand, omdat deze moeten worden ingescand t.b.v. de passagierslijst.

Na afloop van dit proces krijgt u uw boarding passes overhandigd.

U kunt dan naar de Conservation Fee balie, respectievelijk, de Tioman Toll balie voor het voldoen aan deze betalingen.

Zijn de betalingen gedaan, dan kunt u naar de ferry boarding gate bij de ferry terminal.

Wij wensen u een goede reis en een fijne vakantie.

N.B. De ferry vooraf boeken wordt aangeraden, aangezien de wateren rondom Mersing vrij ondiep zijn, waardoor vertrektijd van de ferry per dag verschilt, met als gevolg dat beschikbaarheid van de ferry helaas niet te garanderen is.

Het Weer

Voor de laatste weersvooruitzichten t.a.v. de Mersing en de ferry verwijzen wij u graag naar Weer in Mersing.

Vetrtrekschema

Zie hier voor meer details omtrent de vertrektijden van de ferry tussen Mersing en Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over de ferry naar Tioman? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!