Heeft u een aantal vragen of onzekerheden die u wilt oplossen voordat u uw veerboot boekt? Deze uitgebreide FAQ biedt veel informatie
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Mersing Harbour Centre

FAQHome > Mersing Harbour Centre > FAQ


FAQ

FAQ

Mersing
- Kun je in Mersing Harbour Centre eten en drinken
- Is er een geldautomaat in Mersing Harbour Centre?
- Kan ik onze bus naar Mersing boeken bij Mersing Harbor Centre? Of een privévoertuig?
- Kunnen we ons Tioman hotel online boeken op de website van het Mersing Harbour Centre?
- Is er parkeergelegenheid in de buurt van Mersing Harbour Centre?
- Wat betekent het als het "moesson" is?
- Is de MersingHarbourCentre.com site veilig?
- Als we in Mersing moeten overnachten terwijl we op onze veerboot wachten, zijn er dan voorzieningen? Hotels, banken, supermarkten enz.?

Ferry to Tioman
- Moet ik mijn ferrytickets van tevoren boeken?
- Waar kan ik mijn ferrytickets online boeken?
- Kan ik mijn ferrytickets telefonisch reserveren?
- Hoe vroeg moet ik aankomen in Mersing Harbour Centre om mijn veerboot te halen?
- Hoe lang doet de veerboot erover om Tioman te bereiken?
- Kan ik mijn auto meenemen op de veerboot naar Tioman Island?
- Hoe weet ik waar ik van de veerboot naar Tioman moet gaan?
- Ik word soms zeeziek - is er een andere manier om in Tioman te komen?
- Zijn er toiletten aan boord van de veerboot naar Tioman?
- Heeft de veerboot reddingsvesten aan boord?

Tioman Island
- Zijn er goede restaurants in Tioman te vinden?
- Spreken de eilandbewoners in Tioman Engels?
- Accepteert men USD / EUR / JPY / GBP / SGD in Tioman?
- Is er een drogisterij / apotheek op Tioman?
- En hoe zit het met een dokter? Is er een kliniek?
- Wat kan ik doen als ik mijn eigen maaltijden wil bereiden in Tioman?

Staat uw specifieke vraag hier niet tussen? Vraag het ons. Of gebruik onderstaand formulier.


Kun je in Mersing Harbour Centre eten en drinken
Ja, Mersing Harbour Centre biedt een geweldige lunchroom, waar Aziatische en westerse gerechten vers worden bereid. De maaltijden zijn redelijk betaalbaar geprijsd en zijn "sedap", Maleis voor heerlijk. Warme en koude dranken zijn hier ook verkrijgbaar.

Is er een geldautomaat in Mersing Harbour Centre?
Ja, Mersing Harbour Centre biedt een geldautomaat. Het bevindt zich aan de linkerkant van het gebouw als je binnenkomt via de hoofdingang. Daarnaast zijn er diverse geldautomaten in de stad Mersing, op zo'n 10 minuten lopen.

ATM

Kan ik onze bus naar Mersing boeken bij Mersing Harbor Centre? Of een privévoertuig?
Ja, u kunt uw hele reis hier op MersingHarborCenter.com boeken. Klik hier als u uw bustickets van of naar Mersing wilt boeken, of hier als u een taxi van of naar Mersing wilt boeken.

Kunnen we ons Tioman hotel online boeken op MersingHarbourCentre.com?
Ja dat kan. En meestal zijn de kamerprijzen lager als u online boekt dan als u uw kamer probeert te boeken bij de receptie, d.w.z. na aankomst in het hotel of resort. Klik op Agoda of Booking.com.

Is er parkeergelegenheid in de buurt van Mersing Harbour Centre?
Ja, Mersing biedt meerdere geschikte en tevens veilige parkeerplaatsen. Het is echter aan te raden om van tevoren een plek voor uw voertuig te reserveren, aangezien de parkeerplekken doorgaans vrij snel bezet zijn, vooral tijdens weekends, schoolvakanties, feestdagen en gedurende het hoogseizoen van juni t/m augustus. Klik hier voor meer informatie over parkeren in Mersing, of om een parkeerplaats te reserveren.

Wat betekent het als het "moesson" is?
De moessonmaanden, november tot januari, zijn de winderige maanden, de tijd van het jaar waarin wind en weer nogal heftig zijn en de atmosfeer vrij onstabiel. Op sommige dagen is de veerboot opgeschort of zelfs geannuleerd. Veiligheid blijft topprioriteit. Als uw veerboot is geannuleerd, kunt u een verzoek indienen om op een later tijdstip te vertrekken, of u krijgt uw geld terug. Hou er echter rekening mee dat in alle gevallen van annulering / restitutie administratiekosten in rekening worden gebracht.

Is de MersingHarbourCentre.com site veilig?
Ja. Hoewel sommige websites tegenwoordig nog het reguliere HTTP-protocol gebruiken, wordt MersingHarbourCentre.com gehost op een beveiligde HTTPS server. Dit betekent dat de site is geüpgraded naar een HTTPS-certificaat. Dit zorgt voor volledige privacybescherming voor alle bezoekers van de site. U kunt dit verifiëren d.m.v. het hangslotpictogrammetje helemaal links in de adresbalk van uw browser. Klik erop voor meer informatie over het beveiligde verbindingscertificaat.

Als we in Mersing moeten overnachten terwijl we op onze veerboot wachten, zijn er dan voorzieningen? Hotels, banken, supermarkten enz.?
Jazaker. De stad Mersing ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Mersing Harbour Centre. Er zijn banken, geldautomaten, internetcafés, supermarkten, allerlei winkels en ook hotels te vinden. Wilt u uw hotel in Mersing online vastleggen? Klik dan hier om de beschikbaarheid van uw hotel te checken en / of om uw kamer te boeken.

Moet ik mijn ferrytickets van tevoren boeken?
Omdat de populariteit van Tioman nog steeds groeit, bouwen projectontwikkelaars steeds meer nieuwe hotels en resorts op het eiland. Dit resulteert in extra verkeer tussen het vasteland en Tioman, waarvan het merendeel per veerboot plaatsvindt. Door de ondiepe wateren van de rivier de Mersing staat de veerdienst echter onder druk om de toegenomen passagiersaantallen bij te houden. Met het oog hierop is het inderdaad aan te raden om uw veerboottickets van tevoren te boeken.

Waar kan ik mijn ferrytickets online boeken?
Kaartjes voor de veerboot naar Tioman, vanaf zowel Mersing als Tanjung Gemok, zijn hier verkrijgbaar:

 
Vanaf Mersing:
Mersing 2024
Volgende maand

     Vanaf Mersing, May - Jun
     Vanaf Tanjung Gemok, Apr - May - Jun
     [Tanjung Gemok = Teluk Gading]

Ga je naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik hier.

Pro Tip: Weet je niet waar je van boord moet? Geen probleem, want het maakt niet uit welke steiger je kiest bij het boeken, want de ferry stopt doorgaans, zij het met af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman.


Kan ik mijn ferrytickets telefonisch reserveren?
Nee, helaas niet. Telefonische boekingen zijn niet mogelijk, omdat er een bevestigingsmail naar uw emailadres moet worden gestuurd.

Hoe vroeg moet ik aankomen in Mersing Harbour Centre om mijn veerboot te halen?
Aangezien er een aantal externe factoren zijn die de vertrektijd van de veerboot kunnen beïnvloeden, zoals wind, weer en de toestand van de zee, raden we u aan om minstens 1,5 uur voor de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aan te komen.

Hoe lang doet de veerboot erover om Tioman te bereiken?
Afhankelijk van het getij en de algemene zeecondities, kan het ongeveer 1,5 tot 2 uur duren voordat de veerboot Tioman bereikt. Als je accommodatie echter op Kampong Salang ligt, kan het wat langer duren, aangezien dit het meest noordelijke dorpje van het eiland is.

Kan ik mijn auto meenemen op de veerboot naar Tioman Island?
Nee. De veerboot naar Tioman is geen roll-on-roll-off veerboot. Het is niet groot genoeg voor auto's of motoren. Het kan echter fietsen meenemen, hoewel dit ter beoordeling van het cabinepersoneel van de veerboot is. Meestal wordt een (bescheiden) vergoeding in rekening gebracht.

Hoe weet ik waar ik uit moet stappen van de veerboot naar Tioman?
De namen van de verschillende dorpjes in Tioman worden door het cabinepersoneel aangkondigd, meestal net voordat de veerboot het dorpje in kwestie bereikt. Hieronder vindt u de gebruikelijke volgorde van de ferryhaltes op weg naar Tioman. Vraag het maar aan de bemanning als u niet zeker weet waar u van boord moet gaan.

1. Genting Jetty.
2. Paya Jetty. (Verwar "Paya" niet met "Berjaya", wat een beetje hetzelfde klinkt, maar in het volgende dorpje is.)
3. Tekek Jetty. (Stap hier van de veerboot als je naar Berjaya Resort, Tekek of Juara gaat)
4. Air Batang Jetty. (Ook bekend als "ABC")
X. Panuba Jetty. (Alleen als er passagiers zijn die in het Panuba-resort verblijven)
5. Salang Jetty.

Keer de volgorde gewoon om op de retourrit naar Mersing. (Hou er rekening mee dat tijdens de moesson, december tot februari, de route van de veerboot mogelijk moet worden aangepast. Vraag het cabinepersoneel van de veerboot als u niet zeker weet waar u van boord moet gaan.)

Overigens, als u naar Kampong Mukut of Kampong Nipah gaat, laat het cabinepersoneel dit dan weten tijdens het borden van de ferry, zodat zij u kunnen informeren waar u van boord kunt gaan, want deze dorpjes staan over het algemeen niet standaard op de bestemmingslijst. >

Ik word soms zeeziek - is er een andere manier om in Tioman te komen?
Niet vanuit Mersing. Als je eenmaal in Mersing bent, is de enige manier om naar Tioman te gaan, over zee. Tenzij het midden in de moesson is of er net een bui binnen waait, zijn de meeste veerbootovertochten niet bijzonder ruw, echter. Als je je toch zorgen maakt dat je zeeziek wordt, ga dan langs bij de apotheek van Mersing Harbor Centre. Ze hebben behandelingen voor zeeziekte beschikbaar.

Zijn er toiletten aan boord van de veerboot naar Tioman?
Ja, de veerboot heeft toiletten aan de achterkant van de cabine.

Heeft de veerboot reddingsvesten aan boord?
Ja, de veerboot heeft reddingsvesten in de bovenkajuitcompartimenten.

N.B. Hou er rekening mee dat het maximale aantal passagiers op de veerboot wettelijk beperkt is tot het aantal zitplaatsen en het overeenkomende aantal reddingsvesten. Met andere woorden, zodra alle stoelen zijn geboekt, is de veerboot volledig volgeboekt en kunnen er geen tickets meer worden verkocht. Er zijn geen staanplaatsen.

Zijn er goede restaurants in Tioman te vinden?
Tioman Island biedt een schat aan eet- en drinkgelegenheden. De meeste dorpjes hebben op zijn minst een aantal informele eetgelegenheden en sommige van de meer luxe resorts bieden buffetten en / of goede restaurants. De gerechten omvatten typisch Maleis en westers eten. Broodjes en hamburgers zijn meestal ook verkrijgbaar. Om voor de hand liggende redenen wordt er in Tioman veel zeebanket aangeboden. Als je niet gewend bent aan pittig eten, vraag dan aan het personeel om minder chili toe te voegen, oftewel "kurang pedas".

Spreken de eilandbewoners in Tioman Engels?
Ja, vereweg de meeste eilandbewoners en het personeel dat in Tioman werkt, spreken Engels.

Accepteert men USD / EUR / JPY / GBP / SGD in Tioman?
Niet echt. Het is aan te raden om op het vasteland uw vreemde valuta te wisselen in Malaysia Ringgit voordat u de veerboot naar Tioman neemt.

Is er een drogisterij / apotheek op Tioman?
Ja. De meeste dorpen in Tioman hebben minstens één winkel die verschillende soorten over-the-counter-artikelen verkoopt, zoals Panadol, Band-aids, Vicks etc. Overigens zijn dergelijke artikelen ook verkrijgbaar bij Mersing Harbor Centre. Klik hier voor winkeldetails.

En hoe zit het met een dokter? Is er een kliniek?
Als je een dokter nodig hebt terwijl je op Tioman bent, bel dan de Tioman Clinic, gevestigd in Tekek Village, op +60 (0) 9-4191880. Voor medische hulp in Mersing kunt u het mersing-ziekenhuis bellen op +60 (0) 7-799 3333.

Wat kan ik doen als ik mijn eigen maaltijden wil bereiden in Tioman?
Vrijwel elk dorpje in Tioman biedt een of twee levensmiddelenwinkeltjes met verse groeten, kip, vis, rijst, alsmede de gebruikelijke kruiden om mee te kokkerellen.

Staat uw specifieke vraag hier niet tussen? Vraag het ons. Of gebruik onderstaand formulier.
  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!