Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Mede dankzij het kristalheldere zeewater rondom Tioman, de schitterende stranden en de relatief goede bereikbaarheid is het niet zo verwonderlijk dat dit tropische eilandje zo populair is onder liefhebbers van het ultieme genieten
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Pulau TiomanHome > Pulau Tioman

Tioman Island

Pulau Tioman


Alhoewel Tioman inmiddels, na 30 jaar geleden als het ultieme strandvakantieeilandje ontdekt te zijn, in zo goed als de gehele wereld bekendheid geniet, heeft dit fraaie en heerlijk exotische eilandje nog altijd niks aan natuurschoonheid ingeboet. Dit geldt niet alleen voor de prachtige stranden, het kraakheldere zeewater, de vele fel gekleurde koraalriffen en de doorgaans onbewolkte hemels, maar ook voor het nog zo goed als onaangeroerde oerwoud van Tioman.

Was Pulau Tioman, zoals het lokaal heet, ooit de place to be voor m.n. budgetreizigers en backpackers, in de regel tevreden met een schamel hutje op het strand, in de jaren die volgde werd Tioman ook steeds meer geliefd onder reizigers met een voorliefde voor luxehotels en sjieke resorts. De bouw van deze exclusieve hotels liet namelijk, gezien de schoonheid van het eilandje, niet lang op zich wachten.

Tegenwoordig biedt Tioman een compleet scala aan accommodaties: van low-budget tot 5-sterren retreats, inclusief diverse spa en wellness arrangementen. Maar het decor is altijd hetzelfde: wuivende palmbomen op spierwitte stranden, omringd door een turkoois-gekleurd zee. Het type omgeving waar Robinson Crusoe trots op zou zijn.

Tioman omvat meer dat 10 traditionele dorpjes, ook wel kampongs geheten. Maar vereweg de meest bekende zijn Genting, Paya, Tekek, Ayer Batang (soms ABC genoemd) en Salang. Deze vijf bevinden zich allemaal langs de westkust van het eiland. Kampong Juara, is het enige aan de oostkust gelegen dorpje.

Tioman Resorts
Berjaya Resort was het eerste echte hotel in Tioman. Dit inmiddels statige, net buiten Tekek gelegen hotel is de afgelopen jaren diverse malen aan grondige upgrades onderworpen maar trekt jaarlijke nog altijd grote aantallen bezoekers.

De hoofreden hiervoor is dat Berjaya zo goed als alles biedt wat je maar nodig hebt tijdens een strandvakantie. Niet alleen als het gaat om onderdak, an sich, maar ook qua eten en drinken in de diverse restaurants, de op het terrein beschikbare recreatieactiviteiten, zee, strand, zwembad enz, maar ook puur de schitterende omgeving van het hotel.

[Klik hier voor het volledige overzicht aan hotels en resorts in Tioman.]

Na Berjaya duurde het niet lang voordat Bagus Place zich in Tioman vestigde, op de voet gevolgd door Japamala en Tunamaya. Deze vier sjieke resorts nestelden zich langs de zogeheten Tioman Gold Coast, een zuidelijk gelegen deel van Tioman dat vooral opzien baart door de schitterende en afgelegen stranden. Werden ze toentertijd beschouwd als slechts nieuwkomers die hun naam nog waar moesten maken, inmiddels maken deze aantrekkelijke Gold Coast resorts deel uit van de gevestigde orde in Tioman.

Maar dankzij de enorme variatie in het aanbod van hotels en resorts in Tioman hoeven liefhebbers van de wat meer voordeligere segmenten niets te vrezen. Zo zijn er voldoende heerlijke en toch betaalbare hotels èn fijne budget resorts te vinden in dit zonovergoten eilandje.

Overigens, omdat niet elk hotel in Tioman een eigen horecaetablissementen biedt, m.n. de kleinere familieondernemingen zijn doorgaans door de kleinere schaal niet in staat om deze op te zetten, is het goed om te weten dat vrijwel alle kampongs ook diverse onafhankelijke eetgelegenheden hebben die zich exclusief op het restaurantwezen richten.

Daarnaast is Tioman her en der ruim voorzien van bescheiden supermarktjes en zogeheten minimarts, waar je meer dan genoeg etenswaren kunt vinden, waaronder verse groenten, diepvriesprodukten, rijst, pasta en aardappelen enz. Kortom, mocht je plezier hebben in koken, dan kun je met de in deze dorpswinkeltjes ruime assortiment verkrijgbare voedingsmiddelen desgewenst ook je eigen maaltijd bereiden, mits je in het bezit bent van kookgerei uiteraard.

Medisch
Voor medische noodgevallen in Mersing of Tioman kunt u onderstaande nummers bellen. TIP: Noteer ze nu alvast, voor alle zekerheid.

Tioman Kliniek +60 (0)9-4191880
Mersing Ziekenhuis +60 (0)7-799 3333

Duty-free
Over plezier gespoken, als je af en toe best een pilsje lust, dan zal het je wellicht niet ontgaan zijn dat er in Tioman een aantal respectabele bars and pubs te vinden zijn. Helemaal goed nieuws is het feit dat Tioman enkele jaren geleden officieel duty-free status kreeg toebedeeld, d.w.z. het eiland is een belastingvrije zone. Hierdoor zijn o.a. alcoholische drank en sigaretten tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar. Interesse om e.e.a. aan te schaffen? Alle duty-free winkels in Tioman zijn op deze lijst te vinden.

Geniet s.v.p. met mate :)

Tioman Recreatie
Zo'n beetje de topactiviteit waar Tioman het meest bekendheid door geniet, afgezien van heerlijk op het strand relaxen uiteraard, is duiken. Niet bepaald verrassend eigenlijk, omdat het eiland omringd is door een kristalheldere zee met een enorme biologische diversiteit. Op de tweede plaats, want ook uitermate populair, komt snorkelen. Maar ook als u zich het liefst in het zwembad vermaakt, kunt u in Tioman uw hart ophalen.

Heeft u altijd al interesse gahd om te freediven, dan is Tioman de kans van uw leven, omdat u hier, uiteraard veilig en onder professionele begeleiding, een volwaardige freediving cursus kunt volgen. Bent u meer het type om te gaan vissen of jungle-trekken, kayaken of island-hoppen, dan kan dat in Tioman allemaal!

Spa, Thermen en Wellness
Komt u naar Tioman voor een paar dagen heerlijk zorgeloos cocoonen, dan had u, gezien de heerlijke kalmte en ontspannende stilte in Tioman, nauwelijks een betere locatie uit kunnen kiezen. Na een onvergetelijke reflex- of deep tissue massage bent u, zowel in lichaam als in geest geheel in uw Zen zone. Of kies voor een verjongingsbehandeling. Of breng je spieren weer in balans met een sportmassage. Met diverse Spa Centres in Tioman is er keuze te over.

Wat u ook gaat doen in Tioman, één ding staat vast: het wordt grandioos genieten voor iedereen.

Wilt u details over wat je allemaal nog meer kunt doen in Tioman? Laat het ons hier weten...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!