Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Center?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Center?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Tripadvisor
Tijd in Mersing:

Kampong JuaraHome > Tioman > Kampong Juara


Kampong Juara

Kampong Juara

Omdat Kampong Juara het enige dorpje in Tioman dat aan de oostkust ligt, is het tevens zo'n beetje het meest afgelegen dorpje. Omdat er ook geen ferry* direct naartoe vaart, is het in Juara nog altijd even rustig als in de tijd dat Tioman nog niet zo bekend was, een pre voor de liefhebbers.

De enige manier om in Juara te komen is per speedboot vanuit Genting, of anders via de meer gebruikelijke route, d.w.z. per 4x4 Jeep vanuit Tekek.


Ook kun je ervoor kiezen om vanuit Tekek naar Juara te lopen, maar dit is geen gemakkelijke opgave, gezien zowel de duur van de tocht, zo'n drie uur, als de hoge temperaturen en vochtigheidsgraad. Omdat er ook nogal wat hellingen zijn te bedwingen, is de opmerking dat e.e.a. niet onderschat moet worden hier op z'n plaats.

Echter, de schitterende zonsopgang en het prachtige strand in Juara zijn de moeite meer dan waard. Het is niet voor niets dat Juara volgens CNN slechts 20 andere stranden boven zich hoeft te dulden in de hele wereld. Kortom, Juara mag er zijn.

Qua accommodatie en eettentjes heeft Juara een redelijk ruime keus. Bovendien liggen bijna alle etablisementen binnen een steenworp afstand van het strand, vaak incluis oogverblindend fraai uitzicht.

Afgezien van het beroemde strand in Juara, kun je er ook in de natuur op uit, temeer er niet alleen een nog ongerept oerwoud aan het dorpje grenst, maar er tevens een lagoon, een waterval en heuse jungle beekjes zijn te ontdekken. Ook kun je het schildpadopvangcentrum een bezoekje brengen, een leerzame ervaring. Kortom, never a dull moment in Juara.

Overigens, surfliefhebbers kunnen van november tot februari hun hart ophalen in Juara, omdat tijdens deze maanden de branding boven de 2 meter kan stijgen en bovendien ook nog eens wat power hebben. Er wordt zelfs sinds een jaar of tien een jaarlijks surftoernooi georganiseerd in dit pittoreske dorpje, Tioman Surf Festival. Een aanrader.

Juara Express*

Alhoewel er nog geen vaste datum is genoemd, is er wel al enige tijd sprake van een ferry tussen het vasteland en Juara. Deze zou mogelijk worden gemaakt door de zogeheten Juara Express ferry operator. Vooralsnog is deze echter nog niet actief helaas.

Echter, zoals hierboven al gemeld, gaat er wel een Bluewater Express ferry van o.a. Mersing naar Tekek. Je kunt dan vanaf Tekek een taxi naar Juara nemen.

Kampong Juara is één van de Project Aware dorpjes in Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Juara? Verstuur hem hier...

  m   v


Book your hotel or resort room online now - Save up to 50%!