Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Reserveer uw Tioman speedferry and Genting hotelkamer hier en beleef dit heerlijke tropeneilandje tijdens uw welverdiende vakantie
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Genting DorpHome > Tioman > Genting Dorp

Genting Dorp

Genting Dorp

Genting Dorp is voor Tioman begrippen een dorpje van behoorlijke omvang. Genting ligt tussen de kampongs Paya en Nipah en heeft zo'n anderhalve kilometer aan strand tot z'n beschikking.

Maar los van de fraaie strandstrook grenst Genting tevens aan een fors glooiend stuk dichtbegroeid regenwoud, een ongerepte jungle, waar je door de hoorbaar aanwezige zangvogels en cicadas helemaal tot een natuurlijke rust komt.

Genting is in trek bij zowel de lokale Maleisische bevolking als bezoekers van over de grens, ongetwijfeld mede het gevolg van het brede scala aan beschikbare accommodaties, waarvan het gros met uitzicht op zee.


De steer in Genting is vooral 's weekends gemoedelijk a.g.v. de vele dagjesmensen die op Genting afkomen voor een weekendje muziek, vertier en recreatie.

De meeste verblijfplaatsen in Genting zijn van het type chaletjes, eenvoudige maar prettig, in het glooiende landschap gelegen houten hutjes. Ook voor de zonaanbidders onder ons is het goed te weten dat het strand zo goed als altijd binnen handbereik is.

Het zeewater is, zoals rondom heel Tioman, superhelder en van een heerlijke temperatuur. Visueel aantrekkelijk zijn daarnaast de markante rotsblokken die je hier en daar in het ondiepe water en op het strand ziet. Het geheel oogt zonder meer als een exotisch Expeditie Robinson paradijsje.

Er bevinden zich een handjevol kruidenierswinkeltjes, café's en eettentjes in Genting, alsmede een moskee en een kliniek. Wandel je graag, dan kun je je hart ophalen met een wandeling over het stenen paadje dat door het pittoreske dorpje loopt. Je loopt in zo'n 30 minuten van het ene end naar het andere end van het dorpje.

Hou er rekening mee dat je hier en daar wat aapjes of een monitorhagedis tegen kunt komen. Maar voor de meeste dieren op Tioman hoef je in het geheel niet bang te zijn.

Ben je meer een liefhebber van rijwielen, dan kun je voor een heel schappelijk bedrag een fiets huren.

Genting Dorp is één van de Project Aware dorpjes in Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Genting? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!