Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Op zoek naar een heerlijk ontspannen tijd in de tropenzon? Boek uw Tioman ferry en Paya hotelkamer hier, voor het ultieme genieten in ons stukje paradijs op aarde
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Kampong PayaHome > Tioman > Kampong Paya

Kampong Paya

Kampong Paya

Kampong Paya, het tussen Genting en Tekek, langs de zuidwestelijke kust van Tioman, idyllisch ingekapselde dorpje, is voonamelijk populair onder Singaporeanen. Ook reizigers uit Maleisië en verder van huis zijn veel geziene gasten in Paya uiteraard. Maar vooral toeristen uit Singapore geven de voorkeur voor Paya, boven bijvoorbeeld Kampong Juara.

Ongetwijfeld komt dit mede door de traditionele en zonder meer prettig-ogende insteek van de chaletjes in Paya, alsmede het feit dat de bekendere resorts worden beheerd door Singaporese ondermemingen. Dit schept toch een band.

Daarnaast is er in Paya ook geen gebrek aan comfort en gemak, wat doorgaans m.n. in de smaak valt bij vakantiegangers met iets meer budget te besteden.

Zo heeft het gros van de hostels in Paya airco en een aparte douche cabine met boiler voor warm water, on maar iets te noemen.

Maar ook niet verkeerd zijn de diverse extra faciliteiten die de betere Paya resorts bieden.


Toegevoegde waarde te over in Paya.

Zo zijn er diverse eettentjes en kun je er zelfs terecht voor spabehandelingen en wellnessmassages. Tevens is het goed om te weten dat er diverse all-in arrangementen verkrijgbaar zijn in Paya.

Laten we overigens ook het prachtige decor van Paya niet vergeten, aangeboden door de mooie tropische stranden en de Gunung Kajang berg, met 1000 meter het hoogste punt van Tioman. Tesamen vormen deze schitterende natuurelementen een adembenemende en rustgevende omgeving, met op reguliere tijdstippen fijne koele schaduw, gevolgd door heerlijke zonneschijn.

Bent u overigens van plan te gaan duiken tijdens uw verblijf in Paya, dan treft u het, want Paya heeft een paar degelijke duikcentra. Wel liggen de meeste duiklocaties wat meer richting het noorden van Tioman, dichter in de buurt van ABC of Salang.

Uitzondering hierop is Pulau Renggis, een piepklein eilandje op een paar minuten per speedboot van Paya gelegen. Renggis mag dan klein zijn, er is er in het geheel geen tekort aan koraal en ecodiversiteit.

Kortom, bent u op zoek naar een prima rustpuntje op een pracht van een exotisch eiland, dan is Paya een fraaie middle-of-the-road oplossing voor als u graag free and easy op vakantie gaat.

Kampong Paya is één van de Project Aware dorpjes in Tioman

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Paya? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!