Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Met de trein van Singapore naar Malaysia? Online boeken is hier een fluitje van een cent. Selecteer uw aantal kaartjes, datum en vertrekpunt en de rest wijst zich vanzelf
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Keretapi
=
Trein

Met de TreinHome > Met de Trein

Met de Trein

Met de Trein


Alhoewel de trein niet helemaal tot Mersing rijdt, is deze vorm van O.V. desondanks een goede optie als het gaat om voordelig en ontspannen reizen. De treinwagons hier zijn voorzien van alle moderne gemakken, zoals airco en Pullman stoelen, en je kunt tijdens de rit uiteraard gewoon je benen strekken wanneer je wil. Zeker als je van plan bent binnen Malaysia te reizen, is de trein een aanbeveling.

Bovendien is de trein ook interessant, omdat sommige delen van het spoor nog exact hetzelfde zijn als decennia geleden, met fraaie jungle uitzichten en af en toe bijna antieke plaatselijke treinstations waar je langs rijdt. Een leuke ervaring, temeer omdat je een kijkje krijgt in hoe het er toentertijd aan toe ging.

Het spoorbedrijf in Malaysia heet KTM Berhad, ook wel KTM genoemd. De KTM Intercity biedt een aantal zeer nuttige routes, waaronder Singapore naar Kuala Lumpur Sentral.

Met alle tussenstops inbegrepen duurt de reis van Singapore naar Kuala Lumpur zo'n 6 uur. Ter info, u kunt maaltijden bestellen binnen de trein en die zijn, in tegenstelling tot het eten in het vliegtuig, zeer de moeite waard, zowel qua smaak als kosten, zeker wanneer het een traditioneel Maleis gerecht betreft, zoals nasi goreng.

De trein van Singapore vertrekt vanuit Woodlands Train Checkpoint, in het uiterste noorden Singapore, net onder de "Causeway". Eenmaal in Singapore kunt u met de taxi, de bus of met de MRT naar Woodlands. Overigens, de paspoortcontrole voor zowel Singapore als Malaysia vindt plaats voor het boarding. Bent u eenmaal in Malaysia, dan hoeft uw paspoort niet meer gechecht te worden. Althans tot het moment u het land weer verlaat.

Alles bij elkaar genomen is met de trein reizen heel goed te doen en leuk bovendien. Sterker, ga je met de zogeheten "Deluxe Sleeper", dan kun je slapen en lange afstanden afleggen tegelijk. En dat voor een vriendelijke prijsje. Een topservice!

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het boeken van treinkaartjes of wat anders? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!