Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Reserveer je Tioman ferrykaarthes en Nipah kamer bij Mersing Harbour Centre en beleef een geheel zorgeloze vakantie op ons zonovergoten bounty eilandje
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Mersing Harbour Centre

Kampong NipahHome > Tioman > Kampong Nipah

Kampong Nipah

Kampong Nipah

Kampong Nipah, dat in het zuidwestelijke deel van Tioman ligt, is, één van de minder bekende dorpjes op het eiland, waaronder ook Kampong Mukut en Kampong Lalang. Deze kleinere dorpjes genieten weliswaar wat minder internationale faam vergeleken met de 6 bekende kampongs van Tioman, maar ze zijn daardoor zeker niet minder geliefd.

Juist vanwege de meer authentieke insteek van Nipah en het nog traditioneel Maleise sfeertje dat er heerst, is het dorpje populair onder zowel regionale als overzeese vakantiegangers.


Echter, qua toeristische activiteiten en recreatie is Nipah niet bepaald een hoogvlieger. Maar noch het dorpje zelf, noch het gros van de bezoekers zitten hier mee. Integendeel zelf: de stilte en air van ultieme ontspanning die in Nipah heersen, worden des te meer gewaardeerd, tezamen met de ruige en heerlijk rustgevende omgeving.

Nipah geniet een behoorlijke populariteit onder vooral backpackers, niet alleen omdat onderdak, doorgaans houten chaletjes met hooguit ventilator en onverwarmd water, in het dorpje tegen budgetprijs wordt aangeboden, maar ook doordat Nipah nogal afgelegen ligt van de rest van Tioman.

Kortgezegd, Nipah simpelweg idyllisch; m.n. van het goudgele strand, de groengekleurde lagoon en de het glooiende landschap dat gestaag overgaat in Gunung Kajang, Tiomans hoogste punt, in men veelal onder de indruk.

Maar ook de bijna tastbare exotische mystiek van de dichtbegroeide jungle rondom deze "Mystery Mountain", is een echte aanrader.

Bent u liefhebber van het ontdekken van onbegaande paden, dan is het goed om te weten dat er een begeleide tocht naar de top van deze 1000 meter hoge berg beschikbaar is. Zonder gids de beklimming doen wordt daarentegen afgeraden, temeer er vorrheen toeristen verdwaald zijn geraakt in deze ongerepte contreien.

Uiteraard biedt Nipah, gezien het schitterende en kraakheldere zeewater, een prima gelegenheid om te snorkelen. Maar het is daarnaast ook ideaal om te scubaduiken. Meer informatie over het duiken is te vinden bij de duikclub.

Wel is het goed on te beseffen dat Nipah niet direct door de reguliere Tioman ferry wordt aangedaan; daar is de lokale pier niet geschikt voor. Wilt u naar Nipah, dan kunt u bij Kampong Genting aan wal en vervolgens hier vanuit een zogeheten water taxi pakken naar het dorpje.

Wilt u liever dat dit vervoer voor u geregeld wordt, dan kunt u vooraf een bootje laten regelen door het hostel in Nipah waar u verblijft.

Kampong Nipah is één van de Project Aware dorpjes in Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Nipah? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!