Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Boek uw Tioman ferrytickets en Mukut chalet online en neem het ervan in ons paradijselijke bountyeilandje
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Mersing Harbour Centre

Kampong MukutHome > Tioman > Kampong Mukut

Kampong Mukut

Kampong Mukut

Kampong Mukut is één van Tiomans handjevol minder bekende dorpjes, en a.g.v. deze relatieve onbekendheid vertoont Mukut nog altijd het heerlijk trage tempo van vroeger, ideaal om lekker lui van te genieten.

Daarnaast, omdat het bezoekersaantal relatief bescheiden is, heeft Mukut ook qua algehele sfeer nog altijd veel weg van het knusse, slaperige vissersdorpje van die goeie ouwe tijd. De ontspanning die je hier ervaart is simpelweg geweldig, zelfs voor Tioman begrippen.


Bent u liefhebber van een tropische omgeving met veel ongerepte natuur en cocoont u graag in een authentiek en zonovergoten Maleis kustdorpje waar het lijkt alsof de tijd stil staat dan is Mukut ideaal voor u. En anders kunt u net zo makkelijk uitwijken naar het dichtbij gelegen Kampong Genting of Paya.

Transport naar Mukut

Er vaart geen direkte ferry naar Mukut, dus als dit uw eindstation is, dan moet u in Genting aan wal, vanwaar u uw route met een zogeheten water taxi kunt vervolgen. Van Mukut kunnen genieten vergt dus iets meer dan in geval van de meer bekende Tioman dorpjes.

Maar met de spectaculaire Asah waterval en de Twin Peaks, de beroemde granieten bergpieken van Tioman, beide bezienswaardigheden zo goed als om de hoek van Mukut, is dit dorpje de extra moeite meer dan waard.

Mukut grenst bovendien aan een paar adembenemende en afgelegen bountystrandjes die je door het minimale aantal toeristen in Mukut zo goed als voor jezelf hebt. Expeditie Robinson, eat your heart out.

Onderdak op Mukut is veelal eenvoudig; meestal betreft het chaletjes met ventilator, zij het dat sommige accommodaties inmiddels ook airco bieden. Douchewater is doorgaans niet verwarmd echter, niet dat het water in Tioman nou bepaald koud uit de kraan komt, maar het is wel zo goed om te weten.

Het eten dat men in Mukut serveert is traditioneel Maleis, d.w.z. met kokos bereide rijst, verse visschotels en diverse groentesoorten, waaronder bijvoorbeeld wilde spinazie, allerlei koolsoorten en tapioca. Het geheel wordt meestal met een flinke eetlepel aan chili opgediend.

Fun en activiteiten in en rondom Mukut

In en rondom Mukut is meer dan genoeg te doen; vooral snorkelen wordt i.v.m. het kraakheldere zeewater hier uiteraard aanbevolen. Maar ook als u liever droog blijft kunt u qua recreatie ruimschoots in Mukut terecht, gezien de diverse begeleide trektochten die je kunt ondernemen naar de fraaie natuurattracties die Mukut in de aanbieding heeft. Doet u liever helemaal niks als lekker luieren? Ook dat kan in Mukut :)

Kampong Mukut is één van de Project Aware dorpjes in Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Mukut? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!