Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Reserveer je bootkaartjes naar Tioman Island en je Tekek hotelkamer en ontdek ons prachtige en zonovergoten eilandparadijsje, een onvergetelijke tropenvakantie!
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Mersing Harbour Centre

Kampong TekekHome > Tioman > Kampong Tekek

Kampong Tekek

Kampong Tekek

Kampong Tekek mag dan te boek staan als dorp, het wordt ook wel de onofficiële hoofdstad van Tioman genoemd.

Tekek ligt aan de westkust van Tioman, langs het middelste deel van de ruim 5 kilometer lange Tioman baai. Het is de derde stop voor de ferry van Mersing, na Kampong Genting en Paya. Wel kan de volgorde soms wat afwijken, dus goed luisteren naar de ferry bemanning tijdens de rit wordt aangeraden, want alle bestemmingen worden vooraf aangekondigd.

Heeft u overigens een hotel of hostel in Kampong Juara gereserveerd, dan is Tekek ook uw ferry eindbestemming, omdat Juara geen eigen ferrydienst heeft. U kunt Juara vervolgens per taxi bereiken. Deze zijn in Tekek vrij ruim beschikbaar in de vorm van zowel personenauto's als brommers.


Omdat Tekek als het centrum van Tioman wordt beschouwd, vinden hier de meeste bouwprojecten plaats. Zo is nog niet zo heel lang geleden de nieuwe ferry hal voltooid. Deze ruimte behelst de jetty en de nieuwe ferry wachtkamer. Een forse verbetering op de situatie hiervoor.

Aangrenzend bevindt zich het shopping/food complex met een aantal souvenir shops, kruidenierswinkeltjes en diverse eettentjes waar lekkere Maleise gerechten en dranken op het menu staan.

Bovendien staat de enige school van Tioman in Tekek en is er ook een ATM te vinden, tevens de enige ATM in Tioman overigens.

Tekek is verder, afgezien van de verbindingsweg tussen Tekek en Juara, de enige plek in Tioman, met een heuse weg, zij het een vrij rudimentaire. Er is hier daarnaast wat gemotoriseerd transport, auto's en brommers, beide vaak als taxi fungerend.

De rest van de dorpjes in Tioman, los van Juara althans, zijn slechts voorzien van paden en zijn dus puur bestemd voor voetgangers en hooguit her en der voor fietsen of brommertjes.

Het vliegveld van Tioman is tevens in Tekek aangelegd en ook de jachthaven van Tioman bevindt zich in Tekek. En dat geldt ook voor het immigratiecomplex van Tioman.

Ook goed om te weten is dat het omliggende deeel van Tekek wat duty-free winkeltjes biedt, een aantal restaurantjes, doorgaans met open concept, alsmede diverse fietsverhuur toko's.

Qua accommodaties heeft Tekek het ruimste aanbod van alle Tioman dorpjes. Het gehele spectrum aan budgets is in Tekek beschikbaar.

Tekek bestaat, evenals de meeste overige Tioman kampongs, naast het bebouwde deel, voor een fors gedeelte uit ruig ongerept oerwoud. Een jungle tocht, onder begeleiding van een gids is z.m. een aanrader, temeer er veel te zien en te beleven valt in de jungle hier, zoals een heuse waterval en Rafflesia, 's werelds grootste bloem.

De jungle op Tioman is sowieso een buitengewoon imposant ecosysteem, zeker als u graag op ontdekkingsreis gaat in fraaie natuurgebieden.

Maar sta er overigens niet van te kijken als u ook in het dorpje Tekek zelf een aapje, slang of zogeheten monitor lizard voorbij ziet komen. Allen komen soms een kijkje nemen in en nabij het dorp. Maar geen nood, alledrie zijn doorgaans geheel ongevaarlijk, mits niet geprovoceerd uiteraard.

Het behoeft voorts geen betoog dat het schitterende zeewater rondom Tekek perfect is voor zowel snorkelen als duiken. Tip: Tekek Marine Park en Pulau Renggis zijn beide absoluut de moeite waard. Zoekt u een duikbedrijf, dan kunt u hier uw keuze maken.

Kortom: Tekek, daar kun je niet aan voorbij :)

Kampong Tekek is één van de Project Aware dorpjes in Tioman.

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Tekek? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!