Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Boek uw Tioman ferry en ABC accommodatie hier en geniet van al het fraais dat ons schitterende tropeneilandje, Tioman, heeft te bieden
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Kampong ABCHome > Kampong Ayer Batang

Kampong ABC

Kampong ABC

Air Batang, of Ayer Batang, staat zowel onder de locals als Tioman reizigers, ook bekend als ABC Village. ABC ligt aan de westkust van Tioman, net ten noorden van Tekek en ten zuiden van Salang.


Dit prettige stukje Tioman staat vooral te boek als stil dorpje, waar rust en ontspanning hoog in het vaandel staan. Bezoekers kunnen zonnebaden, luieren of onder het genot van een ijskoude longdrink en een prachtige zonsondergang naar muziek luisteren. Dit is ABC ten voeten uit.

Zoals men hier zegt: Lepaklah :)

ABC doet het vooral goed onder backpackers en duikers, omdat deze beide groepen in de regel genoegen nemen met vrij low-budget accommodatie. Voor duikers immers is het duiken, an sich, waar men voor naar Tioman komt, d.w.z. voor hen is de overnachting vaak bijzaak; terwijl backpackers in de regel sowieso met bescheiden budget reizen.

Wel moet gezegd dat er tegenwoordig ook onderdak met wat meer comfort en luxe beschikbaar is in ABC. Zo hebben ventilatoren her en der plaats gemaakt voor aircons. Kortom, ABC is up-and-coming.

Overigens biedt ABC door de kristalheldere zee ook ideale plekken om te snorkelen, bijvoorbeeld bij Coral Bay.

Ten slotte, heb je geboekt voor ABC, dan moet je bij de vierde ferry stop aan wal gaan, d.w.z. na de dorpjes Genting, Paya en Tekek. Maar alle stops worden vooraf door de cabin crew omgeroepen, dus voor alle zekerheid raden we aan hier goed naar te luisteren.

Kampong ABC is één van de Project Aware dorpjes in Tioman

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over Kampong ABC? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!