Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Boek hier uw ferrykaartjes naar Pulau Tioman en uw Salang hotelkamer en ervaar ons prachtige paradijsje onder de heerlijke tropenzon
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Kampong Salang















Home > Kampong Salang

Kampong Salang

Kampong Salang

Kampong Salang is, tezamen met Tekek, één van de populairste dorpjes in Tioman, althans als het gaat om sec de bezoekersaantallen.

Salang is het meest noordelijk gelegen dorpje, dus is het de laatste ferry stop. Ligt uw hostel in Salang, dan dient u na de ferry stop bij Kampong ABC aan wal te gaan. Maar alle dorpjes waar de ferry stopt worden vooraf door de bemanning van de ferry omgeroepen, dus het best luistert u naar deze aankondigingen.


Salang is vooral in trek bij de jongere vakantiegangers, maar heeft daarnaast ook grote aantrekkingskracht op backpackers en de jongere oudere crowd. Allen vinden in Salang precies wat ze zoeken: fijne strandjes, een prima uitgaansleven, swingende pubs en een mellow sfeertje.

En dat alles voor een budgetprijs en onder begeleiding van een ontspannen ambient reggaedeuntje.

Maar ook qua recreatie zit je in Kampong Salang goed. Immers, het water rond Tioman is kraakhelder en superuitnodigend. En er liggen bovendien diverse prima koraalriffen op steenworpafstand van Salang, ideaal voor een geweldig middagje snorkelen.

Overigens, ook voor duikers is Salang een waar paradijs, omdat een aantal van de betere duiklocaties tevens in Tioman in de buurt van Salang te vinden zijn, waaronder Coral Island en Batu Malang.

Salang biedt een behoorlijk aantal budget accommodaties, doorgaans langs het strand gelegen, of net hierachter, richting de wat koelere jungle bebossing. Vooral Monkey Bay en Monkey Beach zijn gewild als het gaat om idyllisch verblijven met stranduitzicht.

En hoewel er her en der winkeltjes en eettentjes te vinden zijn, meestal onder beheer van de lokale bevolking, is Salang bij lange na niet echt ontwikkeld.

M.a.w. als u op zoek bent naar een typisch Maleis dorpje op een heerlijk exotisch eiland, met plenty bountystrandjes en een nog zo goed als ongerept regenwoud, dan is Salang echt iets voor u.

Kampong Salang is één van de Project Aware dorpjes in Tioman

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over het dorpje Salang? Verstuur hem hier...

  m   v



Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!