Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Op zoek naar gestroomlijnde snelheidsduivels zoals makreel en tonijn, of bodemvis zoals tandbaarzen? Dan is het goed om te weten dat de wateren van Tioman en Rompin geweldige all-round visgronden zijn
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 

Vissen rondom Mersing, Tioman en RompinHome > Vissen rondom Mersing, Tioman en Rompin

Vissen rondom Mersing, Tioman en Rompin

Vissen rondom Mersing, Tioman en Rompin

Of het nu om vis, inktvis of garnalen gaat, je kunt het vissen rondom Mersing en Rompin op diverse manieren doen.

De meest toegepaste methode is het huren van een bootje en hiermee de zee op te gaan. Meestal gebruikt men hengels maar ook gewone handlijnen, doorgaans om een houten of plastic spoel gewonden, worden hier met succes gebruikt. Aas, zowel verse vis als inktvis zijn in de regel verkrijgbaar. Dat geldt ook voor kunstaas, zij het dat dit doorgaans uitsluitend op zeilvis toepast.

Uiteraard weet je het met vissen nooit, maar ongeacht het type aas, meestal heb je hier aan het eind van de dag een flinke vangst, meer dan genoeg voor een grandioos BBQ festijn.

Mocht u niet van die zeebenen hebben en meer geïnteresseerd zijn in een ontspannen potje hengelen vanaf wat meer vaste grond, dan is het vissen vanaf een zogeheten "kelong" wellicht meer iets voor u. Deze houten chalets staan op palen boven het water, meestal net buiten de kust. Kelongvissen vindt over het algemeen s' nachts plaats, maar het kan net zo goed overdag uiteraard.

Zowel 's nachts als overdag valt er genoeg te vangen onder een kelong, want ze zijn in de regel strategisch geplaatst op plekken met veel vis, zoals riffen, locaties met storming enz.

Qua formaat van de vangst kun je er vanuit gaan dat de meeste vissen maximaal rond de 20-30 cm uitkomen, al komt het voor dat er ook forse XXL exemplaren worden buitgemaakt. Maar als je voor de pret vist of gewoon wat verse vis wil voor de BBQ, dan maakt het niet zo veel uit hoe groot de gevangen vis is, zolang die maar volgroeid is.

N.B. Bij kleine visjes verzoeken we dat u "catch and release" toepast. Bij voorbaat dank.

Interesse in kelongvissen? Neem een kijkje op het onderstaandee lijstje van aanbieders in Mersing en Rompin. Of laat ons weten als u wel wat assistentie of wat tips kunt gebruiken.

Merkt u tijdens het vissen dat u al ruim genoeg heeft gevangen, dan bevelen we, ter bescherming van de visstand, graag catch and release aan voor de rest van de dag. Bij voorbaat dank.

Interesse in een onvergetelijk dagje vissen? Hieronder treft u een aantal partijen die vistrips organiseren. Ontvangt u liever een suggestie van ons, dan kan dat ook uiteraard. Stuur dan een kort mailtje m.b.v. dit formuliertje.


-->

-->

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over Vissen rondom Mersing, Tioman en Rompin? Verstuur hem hier...

  m   vBook uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!