Nieuw:
Ferry vanaf Singapore
Direct naar Desaru Coast!
Als je graag surft en je tussen november en februari op Tioman bent, neem dan je surfboard mee, want dit is een het surfseizoen. Surf's up!
Op zoek naar een taxi naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar een bus naar Mersing Harbour Centre?Op zoek naar treinkaartjes?Op zoek naar vliegtickets?Op zoek naar bootkaartjes? Klik hier!Tripadvisor
Tijd in Mersing:
 
Mersing Harbour Centre

Surfen in TiomanHome > Tioman > Surfen in Tioman

Surfen in Tioman

Surfen in Tioman

Terwijl de hoogste golven Tioman van ongeveer november tot februari binnen komen rollen, kan de branding de rest van het jaar af en toe ook best oké zijn. Maar eerlijk gezegd, voor een meer consistente deining weten hardcore surfers dat ze zodra de jaarlijkse noordoostelijke moesson het gebied binnendringt, naar Tioman moeten gaan, meestal vanaf november daaromtrent.

De surf is tijdens dit seizoen stabiel genoeg om Tioman te inspireren locals om Tioman het surf festival te organiseren, een jaarlijkse surfwedstrijd die in Juara wordt gehouden, aan de oostkust van Tioman.

De eerste contest werd gehouden in 2010 en introduceerde het toen op Tioman nog redelijk onbekende golfsurfen als een geweldige vorm van waterrecreatie, voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Tijdens het driedaagse surfevenement kunnen bezoekers ook deelnemen aan een aantal fun activiteiten op het land, zoals o.a. rotsklimmen, snelklimmen en touwtrekken voor teams. Er zijn daarnaast ook bandjes die tijdens het festival livemuziek spelen.

Uiteraard is er ook reguliere waterrecreatie beschikbaar, waaronder stand-up paddle, duiken, snorkelen, kajakken enz. Bovendien is er volop gelegenheid voor het bespreken van onderwerpen op het gebied van natuurbehoud en recycling, en voor het gezamenlijk opruimen van Tiomans stranden.

Neem voor meer informatie over het Tioman Surf Festival contact op met Tioman Cabana.

Surf's up!

Vraag / Verzoek

Heeft u een vraag of verzoek over surfen in Tioman? Verstuur hem hier...

  m   v
Book uw hotel of resort vandaag en bespaar tot wel 50%!