Mencari teksi ke Mersing Harbour Centre?Mencari bus ke Mersing Harbour Centre?Mencari kereta api?Mencari tiket kapal terbang?Tripadvisor
Waktu Mersing:
Mersing Harbour Centre

Tiket Feri TiomanHome > Tioman > Tiket Feri Tioman


Tiket Feri Tioman

Mersing ke Tioman

Semenjak pembukaan Mersing Harbour Centre, sebarang proses pengutipan tiket terutamanya ke Pulau Tioman telah berubah.

Sebelum ini, tempahan tiket yang sudah ditempah secara online boleh diambil di kaunter Terminal Feri Tioman. Walau bagaimanapun, sekarang, Mersing Harbour Centre telah menjadi rumah baru bagi pusat kutipan tiket feri, jadi anda boleh mendapatkan tiket feri anda di sini.

Setelah anda telah mengambil tiket anda di Mersing Harbour Centre, anda perlu pergi ke kaunter Bluewater Express untuk penyusunan dan pengumpulan tiket. (Untuk yang menggunakan perkhidmatan Cata, anda boleh pergi ke kaunter tiket Cata.)

Setelah tiket feri anda diperiksa dan disahkan, anda perlu pergi ke kaunter pendaftaran penumpang yang terletak betul betul di sebelah kaunter Bluewater Express.

Kami mencadangkan agar anda memeriksa perjalanan feri anda terlebih dahulu secara alam maya bagi mengelakkan sebarang pembuangan masa. Walau bagaimanapun, jika anda masih belum mendaftar masuk, sila pastikan yang pasport penumpang berada di tangan anda kerana ianya perlu diimbas terlebih dahulu nanti.

Proses pengimbasan ini adalah memastikan segala maklumat tentang penumpang adalah lengkap. Setelah segalanya selesai, anda akan diberikan tiket pelepasan untuk menaiki feri.

h passport anda diimbas, anda perlu membayar Yuran Pemuliharaan bersama.sama dengan bayaran Toll TiomanTol Tioman di kaunter pembayaran.

Selesai pembayaran, anda boleh menghala ke pintu pelepasan yang terletak di terminal feri.

Oleh itu, saya ucapkan Bon voyage dan selamat bercuti :)

Catatan: Anda digalakkan untuk menempah tiket tempat duduk feri terlebih dahulu kerana air cetek di perairan Mersing bergantung kepada keadaan pasang surut air laut dan memberi kesan kepada waktu pelepasan feri untuk bertolak ke Tioman. Anda boleh mendapatkan tiket feri dari Mersing ke Tioman online di sini, di sini, di sini, di sini, di sini ataupun di sini.

Laporan Cuaca

Untuk laporan cuaca umum berkenaan dengan feri ke Tioman atau jadual perjalanan feri, sila lihat Cuaca Tempatan..

Jadual Perjalanan Feri

Untuk maklumat tentang jadual perjalanan feri Mersing - Tioman - Mersing, sila tekan disini.

Borang pertanyaan

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai the ferry to Tioman? Hantar ke sini...

  l   wBook your hotel or resort room online now - Save up to 50%!